Tagtik

'Undercoveragent verijdelt nieuw 9/11'

De Amerikaanse autoriteiten melden dat drie mannen vorig jaar in opdracht van terreurorganisatie IS van plan waren om 'een nieuw 9/11' aan te richten. Een undercoveragent van de FBI die zich voordeed als ISIS-aanhanger kon de bomaanslagen en schietpartijen vermijden.

De aanslag stond gepland tussen juni en juli van 2016. De terroristen hadden al heel wat plekken verkend ter voorbereiding van hun aanslag. Zo toonden ze verdacht veel interesse in Times Square, de metro en concertzalen in New York.

Een negentienjarige Canadees, Abdulrahman El Bahnasawy, werd vorig jaar opgepakt toen hij naar de Verenigde Staten reisde en de springstof TATP had gekocht. Hij moest zich voor de rechtbank verantwoorden en pleitte schuldig voor terreurdaden. Op 12 december zal hij zijn straf kennen.

"Die Amerikanen hebben een aanslag nodig. We hebben echt een autobom nodig op Times Square. Kijk naar die menigtes!", stuurde de Canadees naar de undercoveragent, vergezeld van een foto. "We stappen gewoon binnen met onze geweren in de hand. Dat is hoe de gasten in Parijs het gedaan hebben", klonk hij zelfverzekerd.

De 19-jarige Amerikaan Talha Haroon en de 37-jarige Filipijn Russell Salic waren de andere twee IS'ers van diezelfde cel die in New York een aanslag wouden plegen. De eerste wou naar New York reizen voor de aanslag, maar werd opgepakt in Pakistan. De tweede terrorist schreef geld over naar Amerika om de aanslagen te financieren. Salic werd  werd opgepakt in de Filipijnen en wacht daar nu op zijn uitlevering aan de VS.

(Skwadra by Tagtik/Source: Daily Mail/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren