Tagtik

Unieke Belgische schat ontdekt in Franse woning

In een woning in Pont-Aven, in het westen van Frankrijk, hebben arbeiders de ontdekking van hun leven gedaan. Ze hebben er maar liefst 600 oude Belgische munten gevonden van ongeveer 150 jaar oud. De waarde zou op meer dan 100.000 euro liggen. 
 
De arbeiders waren afgelopen woensdag bezig met de afbraak van een onbewoond huis. Ze troffen plots een object aan wat leek op een obus. Volgens Laurent Le Bihan, medezaakvoerder van het afbraakbedrijf Bat'isol, schudden de arbeiders er enkele keren mee en hoorden ze munten rinkelen.
 
Ze konden hun ogen niet geloven toen ze in het object 600 Belgische muntstukken vonden uit 1870. Op de munten stond een beeltenis van Leopold II. Onmiddellijk werd de politie ingelicht. Volgens de eigenaar van het huis kon zo een ontdekking verwacht worden, want zijn grootvader was een verzamelaar. De Franse wet zegt dat de schat voor de helft eigendom wordt van de vinder en voor de andere helft voor de eigenaar van het terrein waar de vondst is gedaan. (Skwadra by Tagtik/Sourfce: Ouest-France/Illustration Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren