Tagtik

Unieke jobaanbieding in dit kasteel

Heb je er altijd van gedroomd om in een kasteel te wonen, maar ontbreken jou de financiële middelen om er zelf eentje aan te schaffen? Toch kan je droom in vervulling gaan: de overheid is immers op zoek naar een conciërge voor het kasteel van Gaasbeek in Vlaams-Brabant.

Er is echter wel een addertje onder het gras: je mag gratis in het appartement met drie slaapkamers in het kasteel wonen, maar je krijgt wel geen loon. Je bent ook verplicht om elke avond en nacht, van 17 uur 's avonds tot 8 uur 's ochtends, in het kasteel te zijn.

Tot je taken behoren het dagelijks inspecteren van het kasteel in de avond, het voederen van de pauwen, het onderhoud van de installaties en het hijsen van de juiste vlaggen.

Directeur Luc Vanackere waarschuwt alvast de sollicitanten: "Het betekent een enorme belasting van je privéleven. We verwachten dat de huisbewaarder het kasteel ’s avonds en ’s nachts geen minuut alleen laat – óók in het weekend. Daarvoor is zowel het kasteel als de inboedel te waardevol. Mocht er iets gebeuren, moet er onmiddellijk worden ingegrepen," zo vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren