Tagtik

(UPDATE) Bus stort in ravijn: 48 doden

Een bus met aan boord 55 passagiers en 2 chauffeurs is dinsdagochtend in Peru honderden meters in een ravijn gestort. De bus werd in Pasamayo, op zo’n 45 kilometer ten noorden van Lima, aangereden door een vrachtwagen en raakte vervolgens van de weg.

De autobus was in de Peruviaanse stad Huacho vertrokken en was op weg naar de Peruviaanse hoofdstad. Uit gegevens van de gps'en blijkt dat zowel de vrachtwagenbestuurder als de buschauffeur te snel reden. Het dodelijke ongeval gebeurde op de Pan-Amerikaanse snelweg in 'de bocht van de duivel', zoals deze in de lokale pers beschreven staat. Maar liefst 48 inzittenden kwamen om het leven. Verschillende gewonden werden al met helikopters geëvacueerd.

Dino Escudero van de snelwegpolitie meldde dat er 'op z'n minst 48 dodelijke slachtoffers en zes zwaargewonden vielen. De politie en brandweer zijn hard aan het werk om overlevenden terug te vinden, maar ze vrezen dat de balans nog kan oplopen.' De hulpdiensten kunnen de bus enkel bereiken per helikopter, wat de reddingsactie erg bemoeilijkt.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren