Tagtik

UPDATE: Tot vrijdagochtend geen trams naar Linkeroever

Door schade aan de bovenleiding rijdt er voorlopig geen enkele tram tussen het centrum van Antwerpen en linkeroever. Deze hinder blijft nog even duren. Zo meldt De Lijn dat er tot vrijdagochtend geen trams rijden naar Linkeroever.

Afgelopen nacht heeft een aannemer bij werken een stuk van de bovenleiding zwaar beschadigd bij werkzaamheden tussen premetrostations Groenplaats en Meir. Hij beschadigde de stroomvoorziening van de bovenleiding. Dit heeft zware gevolgen voor de Antwerpse pendelaars. "Op de lijnen 3, 5, 9 en 15 rijdt momenteel geen enkele tram. Dat is dus de heel drukke verbinding tussen het stadscentrum en Linkeroever", zegt om Van de Vreken van De Lijn bij VRT NWS.

De Lijn roept op om een alternatief te zoeken als u vandaag naar de andere Scheldeoever moet. "Wie dat ziet zitten kan de voetgangerstunnel nemen onder de Schelde. Bussen uit het Waasland stoppen aan het premetrostation Van Eeden, en van daar kan je de tunnel in. Een ander alternatief is eventueel bus 36. We hebben op die lijn enkele extra bussen ingezet, maar die kunnen natuurlijk geen 4 tramlijnen vervangen. En met de auto is er natuurlijk de Kennedytunnel."

De Lijn zette al dertien extra bussen in op lijn 36 (Linkeroever - Rooseveltplaats) maar benadrukt dat het daarmee niet alle pendelaars kan vervoeren. "We raden aan om een alternatief te zoeken, zoals de Voetgangerstunnel."

"Er wordt intensief aan gewerkt, vandaag nog de hele dag en allicht ook nog vannacht. Ten vroegste vrijdagochtend zal het tramverkeer opnieuw op gang kunnen komen", klinkt het donderdagmiddag bij De Lijn-woordvoerder Tom Van De Vreken.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS - Het Nieuwsblad - VTM/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren