Tagtik

Vakantie begint, dierenasielen meteen overvol

De vrolijke noten die de start van deze zonnige zomervakantie met zich meebrengen klinken algauw heel vals in de oren als je weet dat de meeste dierenasielen in Vlaanderen al met een plaatstekort kampen. Heel wat mensen dumpen hun huisdier immers in het asiel omdat ze op vakantie willen vertrekken.

"Sommige eigenaars generen zich zelfs niet meer en geven gewoon toe dat hun dier weg moet omdat ze op reis willen", onthult Het Blauwe Kruis vzw in Het Nieuwsblad.

De dierenasielen zitten bij de start van de maand juli terug vol en dat is geen toeval, zeggen ze bij Het Blauwe Kruis vzw in Het Nieuwsblad. "Omdat nog te veel mensen onbezonnen te werk gaan. Ze zien een puppy, worden er op slag verliefd op en kopen hem. Zonder de gevolgen ervan in te schatten. Veel honden zijn nog altijd te goedkoop en kunnen te gemakkelijk worden gekocht. Zonder enige vorm van begeleiding. Dat blijft een groot probleem. Op sommige plaatsen en via het internet koop je honden voor 150 tot 200 euro. Ben je die beu, dan zal je ze sneller dumpen dan een hond die je voor 1.000 of 1.500 euro bij een erkende fokker hebt gekocht."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren