Tagtik

"Van 1 ding heb ik spijt"

Tom Boonen heeft nog niet stilgezeten sinds hij gestopt is met wielrennen. Hij kon niet alleen zijn tweeling echt beter leren kennen, maar hield zich ook bezig met zijn passie voor snelle motoren en maakte zijn debuut als co-commentator bij het wielrennen. Achter het fornuis zal hij wellicht niet meteen gaan staan, maar samen met zijn manager Paul De Geyter en de uitbaters van het Italiaanse restaurant L'Angelo Rosso in Sint-Truiden investeerde hij ook in een pastabar die in september in Sint-Truiden opende.

De voormalige topwielrenner stak zijn liefde voor auto's ook nooit onder stoelen of banken. Boonen vond in de autosport dan ook zijn nieuwe passie. Hij tekende dan ook een contract bij het WCB Racing Team van Jimmy De Breucker uit Ternat.

In het Wielerjaaroverzicht van Sporza blikt 'de Bom van Balen' nog eens terug op 2017, zijn afscheidsjaar. In de Ronde van Vlaanderen bewees Boonen dat hij nog niet versleten was, al had het koersverloop er zeker anders kunnen uitzien hebben. Zo beklaagt Boonen zich één bepaalde tactische zet toen zijn ploegmaat Philippe Gilbert plots een gaatje had op de Oude Karemont.

"Dat is een van de weinige momenten waar ik spijt van heb. Ik reed vol naar de voet van de Kwaremont om de groep uit te dunnen. Die beklimming is nog meer dan de Muur het sleutelmoment van die koers geweest. We moesten echt onze voorsprong behouden. Het was niet de bedoeling van Phil om weg te rijden. Démare, Vanmarcke en Trentin zaten voor mij. Er viel een gaatje op Phil, maar het was niet aan mij om dat te dichten. Dat gaatje werd groter en toen was het zeker niet meer aan mij. Maar ik had achteraf spijt dat ik toen niet gewoon meegegaan ben. Dan hadden we er misschien met ons tweeën een mooi nummer van kunnen maken. Ik gaf Phil wel een kans toen hij aan zijn solo begon, aangezien Trentin en ik nog bij de achtervolgers zaten. En hij was enorm sterk. Dat was echt 'ne serieuze nummer'", blikt Boonen terug.

Uiteindelijk sukkelde Boonen in de Ronde nog tweemaal met kettingproblemen, waardoor hij geen rol van betekenis meer kon spelen. Zijn ploegmaat Philippe Gilbert kwam uiteindelijk als overwinnaar over de streep.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren