Tagtik

Van Avermaet: 'Ik heb nooit getwijfeld'

In de Strade Bianche kende Greg Van Avermaet een totale offday: hij eindigde op meer dan dertien minuten van winnaar Tiesj Benoot. De buitenwereld uitte twijfels over het vormpeil van de olympisch kampioen, maar Van Avermaet zelf bleef vol vertrouwen voor de voorjaarsklassiekers. Al geeft hij toe dat zijn prestatie in de E3 Prijs, waar hij derde werd, toch deugd doet.

"Omdat ik met de Strade Bianche één mindere koers reed, waren alweer twijfels gerezen. Zelf heb ik die nooit gehad," zo vertelt hij bij Het Laatste Nieuws. "Natuurlijk wil je dat een keertje bevestigd zien met een resultaat. Daarvoor was deze E3 de geschikte koers."

Zijn prestatie doet hem uitkijken naar Gent-Wevelgem van zondag: "Dat is een andere koers. Net iets meer open, net iets minder man tegen man. Alleen jammer dat het weer mij voorlopig niet genegen is. Die koude is niet mijn bondgenoot."

Met die koude zal het zondag tussen startplaats Deinze en aankomstplaats Wevelgem wel meevallen: bij de start zal het kwik zo'n 8 graden aangeven. In de loop van de namiddag stijgen de temperaturen tot 12 graden.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren