Tagtik

Van Grieken: "Francken faalt"

Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, heeft een nieuw boek uit. Met een titel als 'Francken faalt' is het onderwerp meteen duidelijk: het beleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.

Volgens Van Grieken is er een groot verschil tussen wat Francken via Twitter verkondigt en wat hij werkelijk doet. De immigratiestroom is niet afgenomen, maar enkel toegenomen: "De globale immigratriedruk is 135.000 immigranten per jaar", aldus Van Grieken in 'De Ochtend' op Radio 1. "Ik stel ook vast dat we een van de laagste uitzetpercentages hebben, nog geen 16 procent van de illegalen wordt teruggestuurd."

Om een echte verandering te brengen (zoals in landen als Italië of Oostenrijk, aldus Van Grieken), zal de N-VA moeten samenwerken met een partij als Vlaams Belang, vindt de VB-voorzitter.

Van Grieken reikt enkele oplossingen aan voor het migratieprobleem: de grenzen sluiten of op zijn minst de binnengrenzen controleren, illegalen actief opsporen en het aantal plaatsen in gesloten centra fel verhogen.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren