Tagtik

Van Grieken klauwt naar N-VA

Tom Van Grieken heeft op zijn nieuwjaarsreceptie hard uitgehaald naar de N-VA. De 31-jarige voorzitter van het Vlaams Belang hekelt het 'hypocriete beleid van staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken'.

De instroom van asielzoekers en migranten is onder Francken alleen maar toegenomen. Dat zegt Van Grieken tegen zijn aanhangers op de nieuwjaarsreceptie van het VB. "Er gaapt een immense kloof tussen wat staatssecretaris voor asiel en migratie Francken tweet en zijn eigenlijk beleid. Er is immers een immens verschil tussen de 'theorie' en de 'theopraktijk'", zegt Van Grieken.

Het Vlaams Belang oordeelt dat de N-VA voor meer armoede zorgt door te besparen op sociale voorzieningen. "Het is in die optiek ronduit wrang dat de N-VA pleit om nog meer te besparen in de sociale zekerheid. Het bespaart op onze mensen, terwijl de immigratiedeur wagenwijd openstaat. Het model van links, het OCMW van de wereldspelen, is onbetaalbaar. Maar het model van N-VA, besparen op gewone mensen, is voor ons onaanvaardbaar", zegt Van Grieken krachtig op zijn nieuwjaarsreceptie. 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren