Tagtik

Van Himst zou deze verrassing vanavond in de basis droppen

De afgelopen dagen werd er al druk gespeculeerd over de basiself waarmee bondscoach Roberto Martinez de kwartfinale tegen Brazilië zal aanvangen. Met de sterke invalbeurten van Fellaini en Chadli, lijken zij steeds meer kans te maken op een basisplaats. Viervoudig Gouden Schoen en ex-bondscoach Paul Van Himst pleit echter voor een opvallende keuze in de basiself.

"Ik zou Dembélé in de basis zetten en Fellaini achter de hand houden", zegt Van Himst bij Sporza. "Dembélé is toch iemand die het spel en het ritme van de tegenstander kan breken en hij kan goed de bal bijhouden. Maar het is natuurlijk de bondscoach die de keuzes maakt."

"Dit Brazilië slikt maar weinig doelpunten. Neymar is bijna niet te houden en ook Willian is een grote voetballer, misschien een beetje te vergelijken met Garrincha. Maar de Belgen hebben ook veel talent. Misschien is Brazilië iets sterker, maar in voetbal wil dat niet zeggen dat de Brazilianen zeker zullen winnen. België heeft altijd een kans. Op dit WK is het een trend om met veel volk achter de bal te spelen en er dan snel uit te komen. Ik denk dat de Belgen daar sterk in zijn", blikt de blanke Pelé vooruit.

(Skwadra by Tagtik/Source: Sporza/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren