Tagtik

"Veiliger in Turkije dan in België"

Gisteren ging de wielerronde van Turkije van start. Door het woelige politieke klimaat tekenden verschillende teams niet present. Het kon de snelle Ier Sam Bennett niet deren, hij won immers de eerste etappe langs de kust van Antalya naar Kefer. Wielercommentator José De Cauwer wordt door zijn collega Michel Wuyts geregeld wel eens 'een halve Turk' genoemd. De Cauwer ging tot vorig jaar acht jaar lang op fietsvakantie naar Turkije.

"Het zal nu de eerste winter zijn dat ik er niet meer naartoe ga. Wellicht verkas ik vanaf volgend jaar naar de Algarve. Waarom? Goh, zeker niet omwille van de woelige politieke situatie aldaar. Als ik lees dat sommige ploegleiders en renners daarom dit jaar niet aan de start van de Ronde van Turkije willen komen, vind ik dat eerder een flauw excuus", zegt José De Cauwer in Deze Week. "Het is daar zeker niet gevaarlijker dan hier, wel integendeel, misschien zelfs veiliger", breekt De Cauwer een lans voor Turkije.

De Cauwer vertoefde de voorbije zeven à acht jaar, van de ongeveer vijf maanden na het koersseizoen gemiddeld drie maanden in Turkije. Hij voelde zich er nooit onveilig.

(Skwadra by Tagtik/Source: Deze Week/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren