Tagtik

Verdachte verkrachting vrij door spoorstaking

Doordat er vorige week en deze week woensdag te weinig personeel was door de treinstaking én de cipiersstaking om Kenny D. uit Halle naar het justitiepaleis te brengen, is de man die verdacht wordt van meerdere verkrachtingen opnieuw op vrije voeten.

De verdachte zat al sinds oktober 2017 in de gevangenis nadat zijn ex-vriendin klacht indiende omdat hij haar meermaals zou geslagen en verkracht hebben. Ook zijn tweede vrouw volgde niet veel later en diende eveneens klacht in bij de politie voor verkrachting.

Deze zomer werd het proces tegen Kenny D. uit het Vlaams-Brabantse Halle al driemaal uitgesteld. De eerste keer omdat hij van advocaat wisselde, de twee andere keren omdat de cipiers staakten en dan woensdag omdat het treinpersoneel staakte. Hierdoor was er niet genoeg personeel om hem naar het justitiepaleis over te brengen.

De rechtbank besliste om de zaak opnieuw uit te stellen, ditmaal tot november. De advocaat van de beklaagde kreeg van de rechter gedaan dat de man in tussentijd de gevangenis mag verlaten onder voorwaarden. Hij zat immer al een jaar in voorhechtenis.

"Ze is bang om hem in de gemeente tegen te komen. Ondanks de voorwaarden die de rechter aan de dader heeft opgelegd, is ze er niet gerust in. Ze had al angst door wat haar overkomen is en dan komt dit er nog bovenop", reageert de advocaat van zijn ex-vrouw onthutst in HLN.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren