Tagtik

Verdient u meer of minder dan het gemiddelde maandloon?

De Jobatloonwijzer berekende hoeveel de inwoners van de verschillende Belgische provincies gemiddeld verdienen per maand. Zo bedraagt het gemiddelde bruto maandloon in België 3.181 euro. De Vlaamse werkgevers betalen gemiddeld 3.089 euro per maand, terwijl de Waalse werkgevers gemiddeld 3.045 euro uitgeven aan een loon.

Vlaams-Brabant is de provincie in Vlaanderen waar het gemiddeld brutoloon het hoogst ligt. Met 3.304 euro per maand ligt dat gevoelig hoger dan in Limburg, waar het 2.940 euro bedraagt. Over het hele land bekeken verdien je in Brussel het meest. Met een gemiddeld bruto maandloon van 3.506 euro is de Belgische hoofdstad dan ook the place to be voor veel werknemers. Dit blijkt uit de 'Loonwijzer' van Jobat.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ligt de geografische concentratie van multinationals gevoelig hoger dan in andere provincies. Hierdoor wordt in Brussel vaak een ander type werk en een ander soort job aangeboden dan in de eerder op KMO gerichte provincies zoals Limburg.

(Skwadra by Tagtik/Source: Jobat/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren