Tagtik

Verkrachter die studente vermoordde, pleegt zelfmoord in cel

De 54-jarige Patrick V. heeft zichzelf van het leven beroofd in zijn gevangeniscel in Lantin. De man verbleef er in afwachting van zijn proces.

In Luik werd in oktober van vorig jaat het lichaam van een 24-jarige vrouw teruggevonden. Louise, een studente afkomstig uit het Franse Le Mans, werd dood teruggevonden op haar kot in de Longdoz wijk. De vrouw was vierdejaarsstudente dierengeneeskunde in Luik. Toen ze niet kwam opdagen op school, alarmeerde een ongeruste medestudente een goede kennis van de jonge vrouw. Wanneer ze later een kijkje ging nemen op haar kot, troffen ze er het lichaam van Louise aan.

Patrick V. bleek de moordenaar te zijn van de 24-jarige Louise Lavergne. De man viel haar eerder al meermaals lastig en stond eerder al naakt aan haar deur. De man woonde op een kamer in Luik in een buurt met veel studenten. Hij woonde een verdieping hoger dan zijn slachtoffer. De studente diergeneeskunde diende een klacht in, maar daar werd niets mee gedaan.

Op 9 oktober 2017 vermoordde Patrick V. zijn 24-jarige onderbuurvrouw. De studente werd gewurgd en neergestoken. Hij gaf de feiten toe, maar pleegde nu dus zelfmoord in afwachting van zijn proces.

De dader was in 2015 al vrijgekomen na een eerdere veroordeling voor verkrachting van zijn minderjarige dochter en stiefdochter. Hij werd hiervoor tot negen jaar cel veroordeeld. Hij had zijn straf nog niet helemaal uitgezeten, maat werd toch vervroegd vrijgelaten met een enkelband.

"De Belgische justitie heeft mijn dochter vermoord. Hij had nog achter slot en grendel moeten zitten. Politie en justitie hebben hun werk niet gedaan", reageerde de moeder van het slachtoffer vorige maand nog.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

(Skwadra by Tagtik/Source: La Dernière Heure/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren