Tagtik

Verlaat Messi het WK?

De Vikings uit IJsland hebben hun debuut op een wereldkampioenschap voetbal niet gemist. De stoere bonken onder leiding van bondscoach Heimir Hallgrimsson verrasten Messi en co in hun openingswedstrijd en pakten zowaar een punt tegen de Albiceleste. In eigen land kreeg Argentinië na het 1-1 gelijkspel de wind van voren.

De druk op het Argentijnse elftal is vanavond dan ook gigantisch. Messi en co staan omstreeks 20.00 uur in het Nizhny Novgorod Stadium tegenover de Kroaten, die hun openingswedstrijd vlot met 2-0 wonnen van Nigeria. Dit is zelfs de beste WK-start in 20 jaar voor de Vatreni.

De Kroaten weten wat hen vanavond te doen staat. "Het team bestaat voor vijftig procent uit Messi, als we als collectief goed verdedigen hebben we een goede kans", blikt flankaanvaller Ante Rebic hoopvol vooruit.

Messi miste in de openingswedstrijd een penalty. Met zijn staat van dienst vergeven de Argentijnse supporters hem deze kostbare misser, maar Leo moet vanavond wel opstaan om zijn Argentinië niet volledig in een crisis te dompelen. Verliezen of gelijkspelen tegen Kroatië, zou voor de Argentijnen wel eens het einde van de wereldbeker kunnen zijn.

"Hij is één van de beste spelers ter wereld. Elke Argentijnse aanval start bij hem. Bijna alle doelkansen voor Argentinië vloeien voort uit zijn voeten. We zullen hem dan ook collectief proberen afstoppen", waarschuwt Luka Modric (Real Madrid) de ster van FC Barcelona.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren