Tagtik

Verlossend nieuws voor weduwe Serge Baguet

Vorige week vond de Gentse Wielerzesdaagse plaats in het Kuipke. De weduwe van de in februari overleden ex-wielerkampioen Serge Baguet bemande er een promostand voor het Serge Baguet Cycling Center. Dit project was immers het levenswerk van de sympathieke renner die zich onder meer tot Belgisch kampioen kroonde en die een rit in de Ronde van Frankrijk won. Sandra Rasschaert was dan ook blij dat ze het project van haar man verder kon zetten. De Zesdaagse eindigde vorige week echter met een slecht gevoel voor Sandra, toen een wielertruitje van Serge gestolen werd aan de promostand.

"Liefste dronkaard, breng het terug, desnoods anoniem. Ik wil geen straf, geen bolwassing, ik begrijp ergens in welke omstandigheden zulke dingen kunnen gebeuren. Maar geef het gewoon terug. Het is niet zomaar een truitje. Ik word enorm triest als ik denk aan de diefstal", schreef Sandra op Facebook na de diefstal. Het gestolen shirt was niet zomaar een wielertruitje als alle anderen. Het was het laatste truitje waarin ze haar echtgenoot had zien fietsen. Daarom hoopte Sandra dat ze het ooit nog terug zou kunnen krijgen.

Dinsdagochtend bleek de dief berouw te tonen. Sandra vond in haar brievenbus het gestolen truitje, vergezeld van een brief waarin de dief zijn excuses aanbiedt. De man die het truitje stal, vertelt in de brief dat hij en zijn kameraden dronken waren en zich er niet bewust van waren dat het truitje zo'n grote emotionele waarde had.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren