Tagtik

Vermaelen: uitzichtloos bij Barça?

Met de komst van Clément Lenglet is Thomas Vermaelen een plaatsje gezakt in de pikorde van centrale verdedigers bij FC Barcelona: hij is nu pas de vierde keus van trainer Valverde na Piqué, Umtiti en Lenglet.

Bij Barça zijn ze nog altijd tevreden over het rendement dat de Rode Duivel heeft gegeven, maar op tien maanden van het aflopen van zijn huidige contract is er geen sprake meer van een contractverlenging.

Vorige week mocht Vermaelen opdraven bij de galawedstrijd van de Blaugranas tegen Boca Juniors, maar zowel voor de Spaanse Supercup tegen Sevilla als voor de eerste wedstrijd in La Liga tegen Alavés behoorde hij niet eens tot de selectie. In Tanger moest hij zelfs zijn plaats afstaan aan Juan Miranda, een speler van Barça B.

Mundo Deportivo meent dat Vermaelen weinig hoop mag koesteren dat er verandering komt in zijn situatie. Ofwel doet hij zijn contract uit en mag hij in juni 2019 gratis weg, ofwel komt tijdens deze zomermercato (of tijdens de wintermercato) nog een interessant bod. Met evenwel één hindernis, zo meent de huiskrant van Barça: zijn huidige salaris.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren