Tagtik

Vermiste carnavalist in Dender teruggevonden

Maandagochtend vroeg kreeg de politie een oproep binnen over een feestvierder die na carnaval Aalst in de Dender gevallen was. Tussen 6.00 uur en 8.00 uur zocht de Civiele Bescherming naar de drenkeling in de Dender in Aalst. De man was tussen de Sint-Annabrug en de Zwartehoekbrug in het water gesukkeld.

Na een zoekactie van twee uur boekte de politie geen resultaat. Niet veel later werd de zoekactie hervat. Omstreeks 12.10 uur vond de Civiele Bescherming het lichaam van de mannelijke feestvierder, die voorlopig nog onbekend is.

"Het is nog te vroeg om uit te maken wie het slachtoffer is. We moeten de lijst bekijken van de personen die als vermist opgegeven waren in het kader van Aalst Carnaval. Het lichaam zal op discrete wijze uit het water gehaald en weggebracht worden. De vindplaats aan de Zwartehoekbrug is vlak bij de plaats waar de maandagstoet opgebouwd wordt, en er is hier een massa volk ter plaatse", zegt de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese maandag bij Het Laatste Nieuws.

Het parket van Dendermonde opende een onderzoek en stuurde een wetsdokter en het labo van de federale politie onderzoekt het spijtige voorval. Vermoedelijk is de man omgekomen door verdrinking en is er geen kwaad opzet in het spel, bevestigen getuigen die het slachoffer hoorde roepen en nog een poging waagde om hem te redden door hem een reddingsboei te gooien.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren