Tagtik

Verongelukte fietser had halfuur eerder al ongeval

In Ingelmunster is dinsdagavond een 53-jarige fietser om het leven gekomen na een bizar ongeval. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Een deskundige werd gestuurd om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Wel staat vast dat de man met zijn elektrische fiets op een preikooi geknald is. Deze werd door een landbouwer naast het fietspad gezet, maar zou deels door de wind op het fietspad zijn geschoven.

Rond 19u dinsdagavond vonden voorbijgangers de levensgevaarlijk gewonde fietser op het fietspad. Zij verwittigden onmiddellijk de hulpdiensten. De man werd nog ter plaatse gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar overleed hij aan zijn verwondingen. De landbouwer die de preikooien plaatste, heeft het ongeval niet zien gebeuren maar kwam na het ongeval wel ter plaatse.

Zaterdagochtend blijkt dat de man kort voor het ongeval onwel was geworden. Mario Debraeve uit Meulebeke vond het slachtoffer immers op de grond, nog voor het ongeval met de preikooi op zo'n zes kilometer van het latere dodelijke ongeval. "Ik dacht eerst dat hij misschien omver gereden was. Maar hij kwam weer bij bewustzijn en zei dat hij epilepsie had. Ondertussen stopte nog iemand om te helpen", vertelt Mario.

"Aangezien ik ook van Meulebeke ben, stelde ik voor hem naar huis te voeren. Ik zei hem dat we zijn zware fiets aan de kant konden zetten. Maar hij zei dat hij weer beter was en dat het wel zou lukken. Hij was zeer vriendelijk en bedankte me voor de hulp. We namen afscheid met de opmerking dat we elkaar misschien nog eens zouden tegenkomen in Meulebeke." Amper een halfuur later kwam de 53-jarige Lieven Leyn uit Meulebeke echter om het leven toen hij opnieuw viel met zijn elektrische fiets, ditmaal tegen de preikooien. De 53-jarige projectingenieur van Betafence uit Stasegem overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Mario stapte vrijdag met zijn verhaal naar de politie van de zone Midow. "Na wat mijn buurman had verteld over het ongeval en nadat ik zelf het artikel had gelezen, raadde mijn vrouw mij aan om een verklaring af te leggen bij de politie. We vonden dat we dit moesten laten weten, anders blijft het knagen. Misschien heeft die man nog een keer een epilepsieaanval gekregen?", vraagt de plichtsbewuste Mario zich af.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren