Tagtik

Verstappen excuseert zich na 'mongool'

F1-coureur Max Verstappen noemde een steward van de FIA zondag een 'mongool' na de Grand Prix van de Verenigde Staten. De 20-jarige Belgische Nederlander was net daarvoor teruggezet van de derde naar de vierde plaats, waarna het potje overkookte bij de coureur van Red Bull Racing.

Maandagavond bleek Verstappen al spijt te hebben van zijn uitspraak. "In het heetst van de strijd zeg je dingen. Die bedoel ik natuurlijk niet slecht naar anderen toe, maar op dat moment flapte het eruit. Natuurlijk wilde ik niemand beledigen, maar het maakt eigenlijk niet uit wat je zegt. Je doet het dan toch altijd fout", geeft Max Verstappen toe in het programma Peptalk van Ziggo Sport.

Toch is de snelle Nederlander het nog steeds niet eens met de beslissing van de steward Garry Connelly, die erop aandrong hem een tijdstraf van vijf seconden te geven nadat Verstappen Kimi Raikkonen had gepasseerd door hem de baan af te snijden. "De beslissing is niet correct. Het hele weekend golden er geen tracklimits en mocht iedereen buiten de baan rijden. Bovendien moest ik wel uitwijken, anders hadden we elkaar geraakt", verdedigt Verstappen zich nog steeds.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren