Verwisseld bij geboorte, maar familie wil hen houden
Een vrouw uit een moslimfamilie en een vrouw uit een hindoefamilie die behoort tot het Bodovolk, bevielen in 2015 op dezelfde dag in het Mangaldoi-ziekenhuis in de Indiase staat Assam. Al na enkele dagen vermoedde een vrouw dat het kind dat ze inmiddels mee naar huis had genomen, niet het hare was. De baby had immers opvallende ogen, net zoals de mensen van het Bodovolk, een inheemse stam in India.
In eerste instantie ontkende het ziekenhuis in alle toonaarden dat het de baby's per ongeluk zou verwisseld hebben na de geboorte. Door nazicht van de documenten in het Mangaldoi-ziekenhuis kwam de vader erachter dat een hindoevrouw van een inheemse stam enkele minuten na zijn vrouw eveneens bevallen was van een jongetje op diezelfde afdeling.
Toen de kindjes al zes weken oud waren, trok vader Ahmed naar het dorp van de inheemse stam en vond hij zijn echt zoontje. "Zodra ze de twee baby's samen zetten, zag ik mijn zoon daar, ik zag de gelijkenis. Ik wist dat er een vergissing was van de kant van de dokter", zegt de man.
Toch beslisten beide koppels om de baby's niet meer om te ruilen en dus het kind van het andere koppel te houden. Vier maanden na de geboorte bewees een DNA-test wat beide koppels al zagen. "We hebben de reacties van de baby’s gezien toen we hen omwisselden. Ze wilden niet wijken van de moeder die hen had opgevoed. We zullen hen niet opnieuw omwisselen", besluit Ahmed, die samen met zijn vrouw Salma Parbin inmiddels een gelukkig gezinnetje vormt met het kind dat hen meteen na de geboorte werd toegewezen.
(Skwadra by Tagtik/Source: Times of India/Illustration picture: Pixabay)