Tagtik

Vias waarschuwt: meer ongevallen als Rode Duivels spelen

Het wordt opletten geblazen voor iedereen die de weg opgaat op dagen dat de Rode Duivels een wedstrijd spelen op het komende WK in Rusland: de kans is dan groter op een verkeersongeval met letsels. Dat blijkt uit een studie die Vias heeft verricht.

Het verkeersinstituut kwam via de enquête te weten dat 1 op 4 Belgen van plan is om ten minste één wedstrijd van de Duivels buitenshuis te bekijken en dat 60% daarvan de auto gebruikt om zijn verplaatsing te maken.

Vias bekeek de verkeerscijfers van de dagen waarop de Rode Duivels speelden op het EK in 2016 en vergeleek die cijfers met de cijfers van dezelfde dag van 2012 tot 2015.

Het aantal ongevallen met doden en gewonden stijgt met 25% voor de wedstrijden, daalt met 30% tijdens de wedstrijden en stijgt met maar liefst 80% in het uur vlak na de wedstrijden. De stijging is te verklaren door het drukkere verkeer na de wedstrijden, maar ook door het gebruik van alcohol.

Karin Genoe, CEO van Vias institute, roept op tot verantwoordelijk gedrag en het kiezen van een BOB: "Binnen een maand start het WK voetbal waaraan onze Rode Duivels deelnemen. Vias institute roept iedereen op om zijn gezond verstand te gebruiken. Om te zorgen dat het toernooi een feest blijft voor iedereen, moet iedereen zich verantwoordelijk gedragen."

(Fausto by Tagtik/Source: Vias.be/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren