Tagtik

Vier op een rij bij opener Belgisch veldloopseizoen

De veldrijders trotseren de modder al enkele weken, zondagnamiddag was het tijd voor de veldlopers om ook hun seizoen te starten. De Gentse Blaarmeersen vormden traditiegetrouw het decor voor de Relays, een aflossingsveldloop voor teams van drie atleten.

In een gure wind en vaak getrakteerd op grillige regenbuien, slaagden Thomas De Bock, Simon Debognies en Isaac Kimeli er voor het vierde jaar op rij in om de eerste manche van de CrossCup te winnen. De heren van het Olympic Running Team toonden zich sterker dan de atleten uit Luik. Opmerkelijk is de derde plek voor het b-team van het Olympic Running Team. Slotloper Robin Hendrix klokte de snelste tijd van alle deelnemers over 4.5 km op en rond de Blaarmeersen.

Bij de dames stond er geen maat op het Poolse team bestaande uit Paulina Mikiewicz , Katarzyna Rutkowska en Anna Gosk. Het eerste Belgische team werd het Waals-Brabantse CABW op de tweede podiumplek. Atletiekclub Herentals werd knap derde.

Op zondag 5 november staat de eerste individuele manche van de Easykit CrossCup op het programma. Dan zakken de beste Belgische veldlopers af naar het Zilvermeer in Mol.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren