Tagtik

Vlaamse jeugdraad ontslaat leden Schild en Vrienden

In de Pano-reportage op VRT was vorige week te zien hoe leden van de extreemrechtse groepering Schild en Vrienden in verschillende leidinggevende en belangrijke organisaties probeerden te infiltreren. De opvallendste verwezenlijking van de organisatie op dit vlak was dat het maar liefst 4 van de 8 leden in de Vlaamse Jeugdraad afvaardigde.

De Vlaamse Jeugdraad is het adviesorgaan van de Vlaamse regering over jeugdzaken. De Vlaamse jeugdraad heeft woensdagavond besloten om Jeroen Bergers, Niklas Arents, Thomas Decat en Inne Volkaerts te ontslaan. Dit viertal werd in opdracht van Schild en Vrienden in de jeugdraad gepositioneerd om de raad te 'verrechtsen' en uiteindelijk 'over te nemen'.

"Intern gingen wij deze week met elk van de 4 betrokken adviseurs in gesprek. Op basis van vastgestelde feiten kwam de adviesraad - bestaande uit 16 stemgerechtigde leden tot het besluit om alle 4 de jongerenadviseurs te ontslaan", klinkt het in een communiqué bij de Jeugdraad. "Of er sprake is van racistische en discriminerende uitspraken laten we over aan het gerecht. Voor de racistische en discriminerende uitspraken die we vorige week in de Pano-reportage zagen is binnen onze organisatie geen plaats", staaft de Vlaamse Jeugdraad haar beslissing na de vertrouwensbreuk.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren