Tagtik

Vlaamse stewardess (29) in levensgevaar

Een stewardess van 29 jaar bij Brussels Airlines ligt in levensgevaar in een ziekenhuis in New York. Bij een tussenstop in Afrika raakte ze besmet met malaria.

"Ons personeel vliegt regelmatig naar Afrika. We kunnen moeilijk achterhalen wanneer en in welk land het betrokken personeelslid precies ziek is geworden", zo vertelt Kim Daenen, woordvoerster van Brussels Airlines, bij Het Laatste Nieuws.

In februari vorig jaar overleed ook al een stewardess van Brussels Airlines aan cerebrale malaria nadat ze was gestoken door een mug in Kameroen. De vliegtuigmaatschappij maakte haar personeel daarop nog bewuster van de risico's.

Het vliegend personeel neemt preventief geen geneesmiddelen in tegen de ziekte. "Sommige medewerkers vliegen ontzettend vaak op Afrika en van Malarone kan je je erg ziek voelen. Daarom adviseert het Instituut voor Tropische Geneeskunde dat je het pas gebruikt bij de eerste symptomen," zo klinkt het. Mogelijk heeft de zieke stewardess te laat die eerste symptomen ontdekt.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren