Tagtik

Vlaamse urenlang vastgehouden nadat ze vrouw doodreed

Vrijdagavond stak een vrouw plots de A22 ter hoogte van het Franse Wasquehal over. De Vlaamse M.M., een lerares uit Oost-Vlaanderen, kon de dame niet meer ontwijken en reed de dame aan. Het slachtoffer overleed.

"Ik reed op het middenvak. Niet tegen volle snelheid want mijn gps had net gezegd dat de snelweg zou splitsen, en dat we rechts moesten aanhouden. Plots zag ik die vrouw vanuit de middenberm de baan opstappen. De snelweg is op die plek niet verlicht. Het gebeurde in een flits, in een seconde", vertelt de Vlaamse lerares die op terugweg was van een uitstap naar Parijs samen met enkele collega's en hun kinderen.

De lerares zag de dame plots opdoemen voor haar wagen en kon het slachtoffer onmogelijk nog ontwijken. Ze vloog op de voorruit en werd dan over de auto gekatapulteerd. Achterliggers konden het lichaam niet meer vermijden en overreden de dame nogmaals.

Na het ongeval maakte de Franse politie de geschokte Vlaamse lerares meteen duidelijk dat ze er niets aan kon doen en dat op diezelfde plek al gelijkaardige aanrijdingen gebeurden de afgelopen jaren. Toch werd ze vervolgens aangehouden voor onvrijwillige slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Haar collega's en kinderen konden terugkeren naar huis, maar de Oost-Vlaamse M.M. werd nog stevig op de rooster gelegd. Ook onderging ze een alcohol- en drugtest, die beide negatief bleken. "Bijna 24 uur lang werd ik vastgehouden. Terwijl het toch meteen duidelijk was dat ik niets aan dat ongeval kon doen. De politie weet dat daar vaak mensen oversteken", reageert de lerares vol ongeloof in Het Nieuwsblad. Op de locatie waar het dodelijke ongeval gebeurde, is aan de rand van de snelweg een kamp van Roma-zigeuners gevestigd.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren