Tagtik

Vlaanderen krijgt 22 miljoen euro voor sportinfrastructuur

In totaal krijgen 47 Vlaamse sportinfrastructuurproejcten 22.640.732 euro aan subsidies. Dat heeft Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) bekend gemaakt. Het gaat zowel om renovaties als nieuwbouwprojecten. 
 
Vlaanderen hinkt al enkele tientallen jaren achterop wat de infrastructuur van sporthallen en zwembaden betreft. Muyters is daarom al een tijdje bezig aan een inhaalbeweging. “In de eerste jaren heb ik gewerkt aan de meest acute problemen zoals de zwembaden. Maar intussen heb ik een meer vraaggericht systeem ontwikkeld zodat initiatiefnemers zelf elk jaar projecten kunnen indienen.”, klinkt het in het persbericht.
 
Er is ook een Sportinfrastructuurplan waar zowel private als publieke initiatiefnemers jaarlijks de mogelijkheid krijgen om projecten van bovenlokaal belang in te dienen. Vlaanderen subsidieert tot 30 procent van zo een projecten met een maximum van 1,25 miljoen euro per project. Een commissie licht de systemen door waarna er een ranking wordt opgesteld. 

Voor dit jaar zijn er dus 47 zo een projecten goedgekeurd. Volgens de minister gaat het dan om bovenlokale sporthallen en zwembaden tot gymnastiekhallen, dojo’s, atletiekpistes, hockeyterreinen en een BMX-piste. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren