Tagtik

'Vlamingen kei in dierenverwaarlozing?'

De Vlaamse inspectiedienst Dierenwelzijn nam in 2017 maar liefst 3.038 dieren in beslag. Dat zijn er een kwart meer dan het jaar voordien. Deze stijging komt er doordat de dienst veel meer controles uitvoert. Zo ging Dierenwelzijn in 2017 bijna 2.000 keer op interventie, terwijl dat in 2015 nog maar 1.600 keer het geval was.

Minister Ben Weyts is tevreden met deze evolutie. Het hogere budget en de versterking van de dienst met elf inspecteurs zorgt er immers voor dat dierenverwaarlozing sneller ontdekt wordt. "We treden met een versterkt team kordaat op tegen wie niet wil luisteren", klinkt het bij Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts.

Dierenrechtenorganisatie Gaia juicht dit stijgend aantal controles van de inspectiedienst Dierenwelzijn toe. "Het is een bewijs dat de inspectiedienst performanter optreedt, en dat mensen makkelijker de weg vinden naar de dienst Dierenwelzijn", zegt Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch bij Het Nieuwsblad. "Maar het blijft betreurenswaardig dat duizenden dieren in slechte omstandigheden leven", voegt Vandenbosch er nog aan toe.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren