Tagtik

Vrouw steekt man in brand na ruzie om loempia's

De rechtbank van Dendermonde veroordeelt Cindy B. tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan drie jaar met uitstel. Nadat ze al achttien jaar lang het slachtoffer was van huiselijk geweld, sloegen haar stoppen op een avond door. "Omdat Peter opmerkingen maakte over de loempia’s die ik gebakken had", vertelde de Oost-Vlaamse deze week aan de rechter.

Daarop nam ze diezelfde avond nog een fles ethanol en goot deze uit over haar slapende echtgenoot. Vervolgens nam ze een aansteker en stak ze haar echtgenoot in brand. De man schoot wakker en spurtte naar de tuin. Door heftig heen en weer te rollen, kon hij de vlammen doven. Beide partners waren dronken op het moment van de feiten.

De vrouw werd veroordeeld voor poging tot doodslag en de rechter legde haar een straf met probatie-voorwaarden op. Het koppel was van plan om te scheiden ... maar heeft de echtscheidingsplannen inmiddels opgeborgen. Cindy B. moet van de rechter een ambulante behandeling volgen voor haar alcoholprobleem. Tevens moet het koppel in relatietherapie gaan. Ze hebben elkaar inmiddels hun zonden vergeven.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren