Tagtik

Vuurwerk gaat toch door in Brussel

Vandaag woeden er rukwinden die kunnen oplopen tot 70 à 80 kilometer per uur. Dit gaat op veel plekken gepaard met hevige regenbuien. Daarom is op veel locaties het traditionele eindejaarsvuurwerk afgelast.

In Oostende, Brugge en verschillende kustgemeenten zal omstreeks middernacht geen vuurwerk knallen. Dat besliste de lokale politie na analyse van de weersvoorspellingen. Aan zee worden de rukwinden zelfs krachtiger dan 90 km/u. "We kunnen de veiligheid van de bezoekers niet garanderen", zegt commissaris Carlo Smits van de politie van Oostende bij Het Nieuwsblad.

In Brussel zullen er wel vuurwerkpijlen afgeschoten worden. "Tot nog toe ziet het ernaar uit dat het vuurwerk door zal kunnen gaan. Maar wij staan natuurlijk in constant overleg met de politie en het KMI om de weersomstandigheden op te volgen", zegt organisatrice Mariana Bresciani bij Bruzz. Als de weersomstandigheden niet verslechteren, zal het vuurwerk vanaan het Atomium afgeschoten worden. Dj's en optredens zullen de aanwezige Brusselaars aan de Heizelvlakte het nieuwe jaar in loodsen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - Bruzz/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren