Tagtik

"Waarom mag ik niet aan de slag bij Club, Anderlecht of AA Gent?"

Yannick Ferrera, de 37-jarige trainer van KV Mechelen, voelt zich klaar om (opnieuw) een topclub te trainen. Dat zegt hij in een interview met Het Laatste Nieuws.

Op zijn cv staan al clubs zoals Charleroi, STVV, Standard en KV Mechelen. Met Standard was hij tussen september 2015 en september 2016 aan de slag bij een grote club met naam en faam. Ondanks winst in de beker lag hij niet zo goed bij het bestuur dat hem ontsloeg. Amper een week later ging hij al aan de slag bij Malinwa.

"Na Standard had ik nood aan rust. Niet door thuis te blijven, wel door te werken bij KV Mechelen. Maar natuurlijk leef ik voor de prijzen en de emotie om een competitie of een beker te winnen", aldus de ambitieuze trainer.

Toen Club Brugge, Anderlecht of AA Gent dit seizoen op zoek gingen naar een nieuwe trainer, koesterde de jonge trainer de hoop om er aan de slag te mogen gaan. "Ben ik klaar voor een topclub in België? Tweehonderd procent: ja!", zo vertelt hij in de krant. "Maar voorlopig krijg ik die kans niet en daarvoor ga ik niet wenen in een hoekje. Ik wil het nu zo goed mogelijk doen bij KV Mechelen."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren