Tagtik

Waarom schoot politie hond van carnavalisten dood?

Het afgelopen weekend daalde de carnavalsgekte neer over heel wat plekken in België, Nederland, Duitsland en heel Europa. Dat verliep echter niet overal zonder incidenten. Zo bekocht een agressieve hond het carnavalsfeest met zijn leven in het Nederlandse Oirsbeek.

Een dronken koppel met kinderen uit Oirsbeek, in het zuiden van Nederlands-Limburg, verloor de huissluitels van hun woning zondag tijdens carnaval. Toen de politie deze sleutel vond en terugbracht naar het gezin, viel de hond van de familie plots een passerende labrador aan. De agenten probeerden het agressieve dier op andere gedachten te brengen door pepperspray te gebruiken, maar de hond beet zich vast in zijn soortgenoot. Zelfs toen de agenten een waarschuwingsschot losten in de lucht, bleef de vechthond zich halsstarrig vastbijten in de labrador. Toen zat er niet anders op dan de hond neer te schieten, oordeelden de agenten.

Omdat ook het baasje van de hond zich bijzonder agressief gedroeg tegenover de agenten, werd hij gearresteerd voor bedreiging en openbare dronkenschap.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Limburger/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren