Tagtik

Waarom Twitter Donald Trump nooit zal blokkeren

Ondanks alle uithalen en controversiële tweets van Amerikaans president Donald Trump zal Twitter de president van de USA nooit censureren of blokkeren.

Het sociale medium geeft toe dat de gebruiksregels niet voor alle gebruikers op dezelfde manier gelden. Het platform wil zich immers profileren als een wereldwijd communicatiemiddel. De tweets van alle wereldleiders moeten toegankelijk zijn voor alle burgers, waar ook ter wereld.

"Een wereldleider van Twitter blokkeren of zijn controversiële tweets verwijderen zou belangrijke informatie verbergen die mensen moeten kunnen zien om erover te kunnen discussiëren. Het zou de wereldleider ook niet het zwijgen opleggen, maar het zou wel de discussie over hun woorden en daden hinderen", zo maakte Twitter eerder al bekend in een mededeling.

Wat de Amerikaanse president ook tweet, hij zal dus nooit van Twitter worden geweerd. En zijn tweets zullen nooit worden verwijderd. Hij kan dus de regels overtreden, in tegenstelling tot andere burgers die het risico lopen dat hun accounts worden verwijderd. Twee maten, twee gewichten?

(Fausto by Tagtik with JCY/Source: New York Post/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren