Tagtik

Wat doet Messi als Catalonië onafhankelijk wordt?

Aan het einde van vorig jaar stelde Lionel Messi lang uit om zijn handtekening te zetten onder een contractverlenging bij FC Barcelona. Het leidde tot veel gespeculeer, want als hij de nieuwe overeenkomst niet ondertekende voor 31 december, zou hij vanaf 1 januari 2018 vrij hebben kunnen onderhandelen met alle clubs die in hem geïnteresseerd waren.

Uiteindelijk kwam de handtekening er toch, in november, enkele weken na het referendum over de onafhankelijkheid van Catalonië en in woelige tijden voor de Spaanse politiek. In het nieuwe contract van La Pulga is een clausule opgenomen die specifiek handelt over de politieke situatie in Spanje, zo meldt de Spaanse kwaliteitskrant El Mundo.

Volgens El Mundo wordt Lionel Messi een vrije speler als Barça niet speelt in de Spaanse, Engelse, Duitse of Franse competitie. Als Catalonië onafhankelijk zou worden en Barça in een Catalaanse competitie zou moeten spelen, zou Messi weg kunnen uit Camp Nou, zonder dat het bedrag in de opstapclausule (700 miljoen euro) moet worden opgehoest.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren