Tagtik

Wat nu met Matz Sels?

Matz Sels is niet de onbetwistbare nummer één bij RSC Anderlecht. En een eventuele terugkeer naar Newcastle lijkt ook niet meteen de ideale oplossing. 2017 was zeker niet het beste jaar uit de carrière van de ex-Buffalo.

Afgelopen zomer leende Newcastle Sels uit aan RSC Anderlecht. Bij de Magpies was de Belgische keeper er immers niet in geslaagd om zijn werkgever te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Sinds hij aankwam bij Paars-Wit, blijft de Rode Duivel in een moeilijke situatie verkeren. Hij is immers nog steeds niet de onbetwistbare titularis bij Anderlecht en wisselt de positie van eerste doelman beurtelings af met Frank Boeckx.

Het is dus allesbehalve zeker dat het Anderlechtbestuur bergen zal verzetten om Sels definitief over te kopen van Newcastle op het einde van het seizoen. Bijgevolg zal Matz Sels vermoedelijk moeten terugkeren naar St James' Park, waar hij nog een trapje lager lijkt te moeten gaan staan in de keepershiërarchie van trainer Rafael Benitez.

Volgens de Spaanse pers zit Newcastle rond de tafel met Porto omtrent een transfer van monument Iker Casillas. De Spaanse topdoelman zou zelfs tijdens de wintermercato al naar Newcastle United kunnen trekken. Dit zou alvast de situatie van Sels er niet gemakkelijker op maken.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren