Tagtik

"We doen te hard ons best met het antidopingbeleid"

Voormalig Tourwinnaar én dopingzondaar Lance Armstrong heeft weer van zich laten horen. De inmiddels 46-jarige ex-wielrenner liet in een interview met website The Outherline zijn licht schijnen op het huidige antidopingbeleid. Dat leverde op zijn zachtst gezegd enkele opvallende uitspraken op.

"Het wielrennen neemt de dopingproblemen iets té serieus op. Ik weet dat ik geen recht van spreken heb. Ik praat er liever ook niet over, maar als je het me vraagt... Deze sport doet er tenminste iets aan, maar krijgt niet het applaus voor de initiatieven die ze neemt. Andere sporten schuiven het probleem weg. In het American Football kan je bij de rust een shot cortisonen nemen. Speel je daarna nog een goede match, dan ben je een held. In het basketbal krijg je vooraf een melding dat je gecontroleerd zal worden", merkt Armstrong op.

"In het wielrennen doen we niets anders dan in andere sporten. Ik denk – en dat klinkt raar uit mijn mond – dat we niet zo hard moeten proberen wat antidoping betreft. Het kost bovendien veel geld, met weinig resultaat en we krijgen niet de credits voor alle initiatieven. Het spijt me geweldig wat ik zelf deed, maar ik besef ook dat een bepaald deel van de mensen nooit mijn excuses zullen aanvaarden", zegt de Amerikaanse renner die zijn zeven Toureindzeges verloor door dopinggebruik.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Outherline/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren