Tagtik

Weinig volk in het Bernabéu: CR7-effect?

Real Madrid heeft zondagavond zijn openingswedstrijd in het nieuwe seizoen van de Spaanse Liga met 2-0 gewonnen van stadsbuur Getafe. Opvallend: het immense Estadio Santiago Bernabéu vertoonde heel wat lege zitjes. Amper 48.466 supporters daagden op voor het duel. In totaal biedt het mythische stadion van de Koninklijke plaats voor 81.044 toeschouwers.

Voor de lage opkomst worden in de Madrileense media heel wat verklaringen aangevoerd: in augustus zijn veel Madrilenen met vakantie en het late aanvangsuur (22.15 uur) zal ook weinig goeds hebben gedaan.

De opkomst van zondagavond was de laagste in bijna tien jaar: in mei 2009 vonden iets meer dan 44.000 fans toen de weg naar het Bernabéu voor het competitieduel tegen Mallorca. Opvallend: het was de laatste wedstrijd voor de komst van Cristiano Ronaldo naar de Merengues. Krijgt Real nu al te maken met de invloed van het vertrek van de Portugees op de toeschouwersaantallen?

Real Madrid is niet de enige Spaanse topploeg die dit weekend opvallend weinig toeschouwers trok. Zaterdag trokken ook 'slechts' 52.356 voetballiefhebbers naar het Camp Nou (dat 99.354 zitjes heeft) voor het duel tussen FC Barcelona en Alavés. In Barcelona worden de politieke situatie in Catalonië en de terugval van het toerisme als de voornaamste redenen aangehaald voor de daling van de opkomst in de voetbaltempel van Barça.

(Fausto by Tagtik/Source: El Pais, AD/Picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren