Tagtik

Weldra bollen pakken op de Muur van Geraardsbergen?

En danseuse de Col du Tourmalet op, kruipen op de col d'Aubisque en smachten naar de aankomstlijn op Plateau de Beille: dat is wat we ons voorstellen bij de bergriten in de Ronde van Frankrijk. Maar, wordt de bolletjestrui binnenkort gepakt op de Muur van Geraardsbergen?

In 2019 vertrekt de Tour de France in Brussel. De stad Geraardsbergen staat dan ook te springen om de tourcaravaan over de Muur van Geraardsbergen te zien razen. Guido De Padt, burgemeester van Geraardsbergen, lobbyt al twee jaar om de Muur van Geraardsbergen in het Tourparcours van 2019 te krijgen. "We zijn speciaal met een delegatie naar Parijs getrokken. Wat ons toen verwonderd heeft, is dat iedereen het erover eens was dat de Muur van Geraardsbergen een plaats zou moeten krijgen in het parcours van 2019. We spraken er met organisator Christian Prud’homme en andere hoge pieten, maar ook met Tour-helden als Poulidor en Thévenet. Die mensen keken nu al uit naar een mogelijke Tour-passage over de Muur", zegt De Padt met ogen blinkend van vreugde.

Voorlopig staat het nog niet vast dat de mythische Muur van Geraardsbergen een plaats krijgt in de Tour van 2019, maar het stadsbestuur van Geraardsbergen schat de kansen positief in. "Geraardsbergen ligt tegen de taalgrens en we hopen dat de Tour een zijweg wil nemen richting de Muur. Daarover zitten we deze week nog samen met het stadsbestuur van Brussel, dat dus de start mag organiseren in 2019. Maar het blijft afwachten. Momenteel schat ik onze kans op succes op 50 procent. Half januari zullen we het wel weten, en tot dan blijft het onrustig slapen."

(Skwadra by Tagtik/Source: Sporza/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren