Tagtik

West-Vlaming (28) valt in slaap op zolder en sterft

De 28-jarige Wim sprak in het weekend geregeld af thuis bij zijn vrienden in Zedelgem om samen spelletjes te spelen. Afgelopen weekend had hij echter andere plannen. Vrijdagnacht ging hij iets drinken met vrienden op café, hierna besloot de 28-jarige West-Vlaming om toch nog eens bij zijn kameraden thuis te passeren om nog een spelletje te spelen.

"Hij moet daar in een lege zolderkamer zijn binnengekomen. Zijn kameraden lagen al te slapen, maar hij is al zeven jaar bevriend met de zoon des huizes. Hij kende dus de code en kon gewoon binnen. Toen hij merkte dat ze al sliepen, heeft hij besloten om daar, op zolder, te blijven slapen", vertelt vader Dirk aan Het Nieuwsblad.

Enkele uren later ontstond echter een brand op de zolderkamer waar Wim lag te slapen. Vermoedelijk zorgde een oververhit elektrisch vuurtje voor de brand. De bewoners van de rijwoning, een mama en haar twee meerderjarige zonen, konden op tijd buiten geraken en raakten niet gewond. Ze wisten echter helemaal niet dat hun vriend Wim 's nachts naar de zolderkamer was gegaan en er lag te slapen.

De brandweer vond het lichaam van de 28-jarige jongeman op de zolderkamer. "Het is gewoon een onwaarschijnlijk verschrikkelijk toeval. Ze wisten niet dat Wim daar was gaan slapen. Ze konden het dus simpelweg niet aan de brandweer melden. En ook Wim zelf valt niets te verwijten. Hij is er gewoon gaan slapen. Zoals hij eigenlijk bijna elk weekend deed. Van die brand zelf heeft hij waarschijnlijk niets gemerkt", vertelt de vader van het dodelijke slachtoffer.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren