Tagtik

'Wie schiet in godsnaam hond dood?'

Vrijdag ging Margriet Rennenberg met haar twee honden wandelen in het Hoogbos in het Limburgse Voeren. Naar dagelijkse gewoonte liet ze haar trouwe viervoeter 'Moos' even los in het bos. De Duitse herder genoot even van de vrijheid en snelde door het bos. Plots hoorde eigenares Margriet echter twee schoten, gevolgd door ... gejank. Sindsdien is er geen spoor meer van de hond.

De vrouw probeerde haar hond terug te roepen na de geweerschoten en blies op haar vingers. Dat is normaal gezien altijd het sein voor de Duitse herder om terug te keren. Ditmaal kwam er echter helemaal geen reactie.

"Even later hoorde ik een auto wegrijden. Ik vrees dat mijn hond is doodgeschoten en dat iemand haar heeft meegenomen", zegt de doodongelukkige Margriet Rennenberg aan 1Limburg. Ze zocht vrijdag nog urenlang en ook zaterdag vertoefde ze de hele dag in het Limburgse Hoogbos om haar hond te zoeken.

Toch heeft ze al een vermoeden wie haar hond zou kunnen gedood hebben. "Een tijdje terug heb ik een woordenwisseling met een jager gehad. Dit omdat ik tijdens het jachtseizoen door het gebied wandelde. Toen werd ik uitgescholden." De politie is een onderzoek gestart.

(Skwadra by Tagtik/Source: 1Limburg/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren