Tagtik

Wie sloeg Nederlandse toerist dood op Mallorca?

Vrijdagochtend omstreeks 5.00 uur werd de 34-jarige Nederlandse filmmaker Wouter van Luijn gedood op Mallorca. De Nederlander werd in elkaar geslagen en overleed aan zijn verwondingen. Hij was er op vakantie samen met zijn vader.

Een automobilist zou Van Luijn bij een opslagplaats voor brandstof in de wijk Son Ferriol gevonden hebben. De bestuurder bracht hem meteen naar het Academisch Ziekenhuis Son Espases, waar hij niet veel later overleed.

Nu werd echter deze automobolist opgepakt. De man zou aan de politie verklaard hebben dat hij op weg was naar La Milana, de weg die de wijken Son Banya en Son Ferriol met elkaar verbindt. Aan de zijkant van de weg zag hij het slachtoffer dan liggen aan een pakhuis. Er zouden toen echter nog vier à vijf personen rond hen hebben gestaan. De automobilist zou geclaxoneerd hebben, waarna het groepje wegvluchtte. Althans dat beweert de automobilist.

De politie lijkt duidelijk twijfels te hebben bij deze versie van de feiten. Omdat de chauffeur tegenstrijdige verklaringen aflegde, maakt hij zich verdacht. De aanvallers zouden te zien zijn op beelden van een bewakingscamera, maar het onderzoek is nog in volle gang.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren