Tagtik

Wielrennen duurste sport, squash de goedkoopste

Wie zijn kinderen wil laten sporten, bekijkt maar beter eens de studie die aan de KU Leuven werd gemaakt over de uitgaven van 6000 gezinnen met sportende kinderen.

De duurste sport? Wielrennen: dat vergt een flinke hap van bijna 2100 euro per jaar uit het gezinsbudget. Ook golfen is een dure sport: een ouder moet zo'n 1325 per jaar neertellen om zoon- of dochterlief die sport te laten beoefenen. Op de derde stek staat bmx'en (956 euro), voor paardrijden (807 euro) en ijshockey (767 euro).

Bij de goedkoopste sporten zitten badminton (187 euro), zwemmen (186 euro), ropeskipping (173 euro), lopen (161 euro) en squash (121 euro), zo lijst Het Nieuwsblad op.

Veel van deze sporten worden gesubsidieerd, maar toch vinden de onderzoekers van de KU Leuven dat het geld van de overheid (via de subsidies voor clubs per lid, maar ook door de bouw van sporthallen en zwembaden) beter kan worden gebruikt. Zij pleiten voor sportcheques, al vindt minister van Sport Muyters dat een omslachtige en dure procedure.

"Vooral mensen met een hoger inkomen doen hun voordeel met de subsidies omdat hun kinderen vaker in sportclubs zitten dan mensen met een laag inkomen", zo klinkt het bij de onderzoekers.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren