Tagtik

WK atletiek: Belgian Tornados zijn er klaar voor

Met een piepkleine selectie trekt België naar het wereldkampioenschap indooratletiek in het Engelse Birmingham. De kwaliteit van de Belgische atleten ter plaatse ligt echter enorm hoog. Met Eline Berings op de 60 meter horden stuurt België een mentaal én fysiek sterke atlete. Zij is eveneens de enige individuele atlete die België stuurde. Berings komt vrijdag om 19.31 uur Belgische tijd in actie in de eerste ronde.

Coach Jacques Borlée nam zijn snelle zonen Kevin, Jonathan en Dylan op in de 4x400m-selectie. Maar het is zeker uitkijken naar dé man in vorm: de 18-jarige Jonathan Sacoor. Zaterdag omstreeks 13.31 uur Belgische tijd gaan onze Belgian Tornados van start in de halve finale. Startloper wordt Dylan Borlée, dat maakte coach Jacques Borlée vrijdag na de laatste trainingssessie in Birmingham bekend.

Het Belgische viertal neemt het zaterdag op tegen kwartetten uit Oekraïne, Trinidad en Tobago, Tsjechië en Polen. De eerste twee van elke reeks gaan samen met de twee snelste verliezers naar de finale.

"Laatste training, alles ok!", deelde coach Jacques Borlée vrijdag met zijn volgers op social media.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren