Tagtik

WK voetbal zonder Messi? Het ziet ernaar uit!

Het wereldkampioenschap voetbal nadert met rasse schreden. In 2018 zullen de 32 beste landenteams ter wereld strijden op Russische bodem voor de prestigieuze wereldtitel. Terwijl onze Rode Duivels ontspannen kunnen toeleven naar dat WK aangezien ze al gekwalificeerd zijn, moeten de Argentijnen nog volop aan de bak. Dat is opvallend want met o.a. Lionel Messi in de rangen, hebben ze toch zeker geen slechte ploeg.

Brazilië is al even zeker van deelname aan het WK. De Goddelijke Kanaries hebben immers in de Zuid-Amerikaanse poule 38 punten verzameld, goed voor een voorsprong van 10 punten op dichtste achtervolger Uruguay. Chili en Colombia hebben momenteel beide 26 punten en staan momenteel dus in de top 4 van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule. De eerste vier van deze groep kwalificieren zich immers rechtstreeks voor de eindronde van het WK.

Peru en Argentinië bengelen met 25 punten net onder die broodnodige top 4. Toch maken zij ook nog kans op een WK-ticket aangezien de nummer 5 een playoffwedstrijd moet spelen tegen de winnaar in Oceanië: Nieuw-Zeeland. Afgelopen nacht speelde Argentinië nog 0-0 gelijk tegen Peru, waardoor het binnen vijf dagen een allerlaatste kans krijgt om zich in Ecuador alsnog bij de beste vier te scharen. Chili won afgelopen nacht met 2-1 van Ecuador waardoor de voorsprong op Messi en co nog groter wordt.

Op het WK voetbal in Brazilië kegelden de Argentijnen onze nationale voetbaltrots in de kwartfinale nog uit het tornooi. Maar geraken Messi en zijn landgenoten ditmaal zelfs niet tot in de eerste ronde?

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren