Tagtik

Wordt 'Blind getrouwd' afgeschaft?

Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) start een onderzoek bij de Economische Inspectie naar het VTM-programma Blind Getrouwd. Het College van Procureurs-Generaal stelt zich immers grote vragen bij het concept van het populaire televisieprogramma.

"Het huwelijk is een instituut. Geen spel. Of erger nog: een weddenschap", zegt procureur-generaal van Bergen, Nicolas de la Serna in Het Nieuwsblad. Op vraag van minister Koen Geens (CD&V) formuleert de procureur-generaal een advies: "De rechtsgeldigheid van het huwelijk tussen twee onbekenden is niet verzekerd." De 'blinde' huwelijken bij VTM zijn dus misschien wel illegaal. Toch zal het gerecht geen heksenjacht starten tegen de makers van Blind Getrouwd. "We hebben andere strafrechtelijke prioriteiten. Denk maar aan terreur. Wanneer ze worden aangevochten door de kandidaten zelf, is het aan de rechter om te oordelen. De ene zal de trouw nietigverklaren, de andere niet", zegt De la Serna.

Ook beschouwt de procureur VTM als huwelijksbureau in dit programma en daar heeft de commerciële omroep geen vergunning voor. "Ook dat moet verder onderzocht worden", klinkt het. Om de hele hetze uit te klaren start minister van Werk Kris Peeters (CD&V) een onderzoek bij de Economische Inspectie.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren