Tagtik

Zeebrugse moeder en dochter blijken oplichters

Na wel honderd klachten over oplichting komt er een einde aan het sprookjesachtige leven dat Carine B. (44) en Sherlyn D. (23) uit Zeebrugge jarenlang leidden met andermans geld. Zondag werden ze nog gespot in de duurste boetieks op de Lippenslaan in Knokke. Sinds maandag zitten de oplichters echter in de cel.

Deze moeder en dochter rijgden sinds eind 2014 de ene oplichtingszaak aan de andere. Zo begon het allemaal toen Carine B. een immobiliënkantoor overnam in Zeebrugge, de voorschotten op de aankopen van appartementen vervolgens in haar eigen zak stak en dan het bedrijf failliet liet gaan. De gedupeerden zagen hun geld nooit terug en Carin B. was zo honderdduizende euro's rijker. De volgende jaren startte ze samen met haar dochter een kapperszaak, een chocoladewinkel en een restaurant, telkens in Zeebrugge of Knokke. Telkens maakten ze zich schuldig aan minstens één wanpraktijk. Van het niet uitbetalen van lonen over oplichting via internet tot opnieuw oplichting in de immobiliënsector.

Op deze manier stapelden de klachten zich op bij de politie. Na een recente klacht besloot het parket van Brugge dat het genoeg geweest was. "Maandag hebben we hen gearresteerd, dinsdag heeft de onderzoeksrechter beslist om hen aan te houden. Vrijdag verschijnen ze een eerste keer voor de raadkamer", communiceert het parket.

"Ze hadden er een levensgewoonte van gemaakt om grote sier te maken met het geld van anderen", zegt een gerechtsbron.
Omdat de waslijst aan inbreuken indrukwekkend is, vraagt het gerecht aan gedupeerden om zich te melden bij de politie.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren