Tagtik

Zij vervangt Sleurs als lijsttrekker bij N-VA Gent

De N-VA-soap in Gent kende gisteren op de nieuwjaarsreceptie een ontknoping. Een geëmotioneerde Elke Sleurs kondigde aan dat ze een stap opzij zet als kandidaat-burgemeester van Gent. Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt neemt haar plaats in op de lijst en gaat vol voor het burgemeesterssjerp.

Een jaar geleden nam Sleurs nog de rol als Gentse lijsttrekker over van Siegfried Bracke, die door Sleurs dit jaar op haar beurt op de voorlaatste plaats van de N-VA-lijst werd geposteerd. Bracke ambieerde de plaats als lijstduwer en was dan ook allesbehalve opgezet met deze blamage door Sleurs. De interne strijd verdeelde de Gentse N-VA-afdeling al maanden in twee kampen. Nationaal voorzitter Bart De Wever kwam tussenbeide en zorgde nu mee voor een oplossing. Sleurs gooide de handdoek, maar Bracke aast nog steeds op een beter plaats op de N-VA-lijst.

Maar wie is die relatief onbekende Anneleen Van Bossuyt die plots tot kandidaat-burgemeester gebombardeerd wordt in Gent?

Van Bossuyt is een 38-jarige juriste en moeder van twee die geboren is in Gent. Anneleen Van Bossuyt liep school in Gent en studeerde en werkte vervolgens aan de Gentse universiteit. Officieel woont ze wel nog in Melle, maar daar komt weldra verandering in nu ze naar Gent zal moeten verhuizen. De gloednieuwe lijsttrekker begon in 2010 op de studiedienst van de N-VA en raakte in 2015 verkozen in het Europees Parlement.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren