Tagtik

Zitten gevonden voetballertjes nog vier maanden vast in Thaise grot?

Britse duikers troffen de jonge voetballertjes maandag na negen dagen zoeken aan in de grot in Thailand waar ze al die tijd vast zaten. 'Het gaat goed met de kinderen', hebben de Thaise autoriteiten gemeld na de miraculeuze ontdekking. Toch waarschuwen experts dat het nog tot vier maanden kan duren eer de kinderen en hun trainer daadwerkelijk uit de grottencomplex van Tham Luang bevrijd kunnen worden.

De groep jeugdvoetballers en hun trainer krijgt voorlopig levensmiddelen en medicijnen voor vier maanden en duiktraining, die hen moet helpen om de grot veilig te verlaten wanneer het waterpeil gezakt is. Dat meldt het Thaise leger.

De kinderen waren uitgehongerd, dankzij de levensmiddelen die de reddingswerkers tot bij hen brengen, kunnen ze wat op krachten komen. Toch zit de beproeving er nog niet op voor deze noodlottige groep.

Zij moeten nu immers veel geduld uitoefenen tot dat het waterpeil in de grot zakt zodat ze eruit kunnen. "We bereiden ons voor om voor minstens vier maanden extra voedsel te sturen en trainen de dertien groepsleden om te duiken terwijl we het water blijven wegpompen vanuit het complexe ondergrondse grottenstelsel", bericht kapitein Anand Surawan van de Thaise marine.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren