Tagtik

Zo denken Hasselaren zelf over zwembadavond voor vrouwen

Het openbaar zwembad van Hasselt zal op 24 november 's avonds enkel toegankelijk zijn voor vrouwen tijdens 'Ladies at the pool'. Meteen kwamen veel verontwaardigde, maar ook positieve reacties op dit voorstel van het Hasseltse stadsbestuur. TV Limburg trok de straat in en vroeg naar de mening van de inwoners.

N-VA Hasselt vindt echter dat het openbaar Kapermolenzwembad ten allen tijden toegankelijk moet zijn voor iedereen. Het is de bedoeling van het stadsbestuur om zo meer dames te betrekken bij het sportaanbod in de stad. In verschillende zwembaden over het hele land worden dergelijke zwemavonden die exclusief voor vrouwen zijn, al georganiseerd. "Mensen aanzetten tot sporten is heel goed. Maar dit is een openbaar zwembad. Iedere vrouw kan daar vandaag de dag rustig gaan zwemmen. Er is geen enkel probleem, ze worden daar niet geweerd. Mannen en vrouwen gaan scheiden in een zwembad, is dan ook een stap te ver voor ons. Wij willen dat iedereen een gelijke behandeling krijgt", zegt Lies Jans van oppositiepartij N-VA bij TV Limburg.

TV Limburg vroeg aan honderd inwoners van Hasselt of zij een probleem hebben met het zwembad voor een avond alleen open te stellen voor vrouwen. Maar liefst 76 op 100 Hasselaren blijkt er helemaal geen probleem mee te hebben dat het stadsbestuur het zwembad enkel voor vrouwen voorbehoudt. Met 5 mensen die er tegen waren en 19 Hasselaren zonder mening, lijkt het voorstel goed in de markt te liggen.

(Skwadra by Tagtik/Source: TV Limburg/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren